Виц

Стои Зајко над провалија и вика:

– Кравооо, кравооо!

Доаѓа Мечката и го прашува:

– Што правиш Зајко?

– Ништо, остави ме! – одговорил Зајко и продолжил да вика:

– Кравооо, кравооо!

Мечката пак:

– Слушај Зајко! Ако не ми кажеш што правиш, ќе те скршам од ќотек!

– Добро, дојди ваму и види што има долу! – и рекол Зајко на Мечката.

Мечката љубопитна отишла на самиот раб од провалијата. Зајко ја турнал и почка да вика:

– Мечкооо, мечкооо!