Виц

Финале на светското првенство во ватерполо, Македонија – Италија.

Се игра последната минута, резултатот изедначен…

Топката стигнува до Димче, овој плива кон противничкиот гол.

Од клупата скокнува тренерот:

– Димче! Подај му ја топката на Трајче!

Димче само погледнува и повторно се упатува кон голот.

– Ама Димче, подај му ја топката на Трајче! – вика тренерот држејќи се за глава.

А Димче и понатаму кон голот ја забива топката во мрежата…

Судијата свири крај, публиката збеснува…

Димче гордо излегува од базенот и оди кај тренерот кој седи и плаче.

Димче: Победивме, сега сме ШАМПИОНИ!

Тренерот: Знам, ама Трајче се удави!