Виц

Двајца лудаци се договориле да побегнат од лудница. Направиле план и почнале да бегаат. Избегале низ дворот, прескокнале еден, два, три ѕидови… четири, пет, шест… така прескокнувајќи ги ѕидовите стигнале до последниот, дваесеттиот ѕид, кога одеднаш му текнало на едниот и му вели на другиот:

– Еееј, стој! Мораме да се вратиме назад! Заборавивме да го ѕвекнеме чуварот!!!