Виц

Отишол селскиот петел во град. Сакал да најде некоја градска кокошка да ја легне, ама никако да најде. Го завртел целиот град, кога одеднаш видел еден куп кокошки кај што се печат во излогот на една продавница, па рекол:

– Аха, тука сте манекенки! Јас ве барам низ цел град, а вие тука во солариум!!!