Виц

Еден човек играл голф со својот пријател. Само што сакал да ја удри топката, забележал погребна поворка како поминува покрај теренот. Застанал, ја симнал капата и се поклонил. Неговиот пријател го видел тоа и го прашал:

– Што ти е? Не знам зошто стана толку чувствителен!?

– Па, како не би бил, сепак, бевме во брак 35 години!