Виц

Дошле зајакот и син му дома. Синот цел помочан, а таткото покакан. Мајката зајчица ги прашува: – Сине, побогу, што ви се случило? А синот одговара: – Остај мамо, се помочав од страв додека мечката си го бришеше г’зот со тато!