Виц

Се натпреварувале Американец, Русин и Македонец кој може најдобро да чува државна тајна. Најпрво го измачувале Американецот, но само после 10 минути не можел да издржи и ја кажал тајната. Почнале да го измачуваат Русинот, го тепале го малтретирале, но по 30 минути не можел да издржи и тој ја кажал тајната. На крајот Македонецот, го тепале, го измачувале цел ден, но тој никако не ја кажал тајната. И така… еден ден, два дена и третиот ден го фрлиле во самица. Кога сакале да го прогласат за победник влегле во самицата и гледаат како се држи за глава и вика:

– Сети се будало, сети се!!!