Виц

Вози Трпе, поминува на црвено и го запира полицаец.

Полицаецот:

– Поминавте на црвено! Тоа е 100 евра казна!

Трпе:

– Извинете, ама јас сум далтонист!

Полицаецот:

– Нема врска! И за странци важат истите прописи!