Виц

Отишол еден човек на доктор и му вели:

– Докторе, јас навистина не знам што да правам! Јас и жена ми веќе долго време не ги правиме оние работи!

– Повикајте ја жената утре, малку да поразговараме, да видам што е проблемот!

Другиот ден мажот ја пуштил жената кај лекарот. Докторот ја примил и започнале со разговор:

– Добар ден госпоѓо!

– Добар ден докторе!

– Вашиот маж ми кажа дека веќе долго време не сте имале сексуални односи! Зошто?

– Па, видете докторе, јас наутро тргнувам на работа, ме вози комшијата. Потоа ме прашува: „Ќе ми платиш за бензин или…?“, и јас морам да го одберам она „или“! Потоа доцнам на работа, а газдата ми вика: „Сакаш да ти дадам отказ или…?“ Јас морам да го одберам она „или“! Се враќам од на работа, пак ме вози комшијата и пак ме прашува: „Ќе ми платиш за бензин или…?“, и јас повторно морам да го одберам она „или“! И верувајте докторе, кога стигнувам дома навистина не можам повеќе!

Докторот:

– Ќе му ја објасниме ситуацијата на вашиот маж или…?