Виц

Некој цајкан сопира возач со цистерна и му вели:

– Абе дечко, третпат те сопирам и ти кажувам дека ти тече водата. Уште колку пати ќе треба да ти кажам?

– А јас тебе колку пати ќе треба да ти кажам дека ова е цистерна за миење на улици! – рекол возачот.