Виц

Отишол Трпе во ќебапчилница и прашал:

– Колку ви се ќебапите?

– 15 денари! – му одговорил келнерот.

– А колку ви е лукот?

– Епа тоа е џабе… оди бесплатно со ќебапите.

– Епа тогаш, дај ми еден ќебап и една вреќа лук!!!