18/07/2024
Спорт

Во Куманово се одржа зимско Државно првенство во пливање

Викендов во Куманово се одржа зимското Државно првенство во пливање. На првенството настапија 217 пливачи од 16 клубови, а победници по категории се:

Помлади пионери и пионерки: Стојановска Калина и Јовановски Јаков;

Постари пионери и пионерки: Петровска Ева и Стојановски Андреј;

Кадети и кадетки: Ана Марија Пекчиновска и Антониј Симоновски;

Младинки и младинци и апсолутна категорија: Миа Крстевска.