Во Мешеишта светиот крст во рацете на Јован Тупанчески

Празникот Богојавление-Водици, традиционално, се одбележа и во Општина Дебрца.

Во Мешеишта, најбрз и најсреќен беше Јован Тупанчески, Мешеиштанец по потекло, а живее во Охрид.

На среќниот фаќач, од Црковниот одбор Св.Петар и Павле, Мешеишта и отецот Павел Крцоски му подарија златно крсте.

Се смета дека оној што ќе го фати крстот ќе има среќа, здравје и благосостојба во текот на целата година.

WebOhrid