Во петок ќе се одржат 32.Охридски староградски средби 2020

На 18ти септември (петок),  во НУ Центара Григор Прличев-Охрид, ќе се одржат 32.Охридски староградски средби 2020.

Во прилог програмата:

ПРОГРАМА:
– ГРАДСКИ ХОР – ВОКС ЛИХНИДОС – ОХРИД
1. ЕЛЕНО ЌЕРКО
2. ОЈ ТИ МОМЕ ОХРИЃАНЧЕ
– КУД – ПЕРЕ ТОШЕВ – ПРИЛЕП
1.ПРОМЕНИСЕ СУТЕ
2.ПРАША ЛИ ТИНКЕ МАЈКАТИ
3.НЕМАМ МИЛО НЕМАМ ДРАГО
– ЗГ ГРАДСКИ ХОР 2019 – ШТИП
1. МОРЕ СОКОЛ ПИЕ ВОДА НА ВАРДАРОТ
2. КАКВА ПЕСНА ДА ЗАПЕАМ
3. ТРЕНДАФИЛЧЕТО КАРАНФИЛЧЕТО
– КУД НИКОЛА БАДЕВ – КАВАДАРЦИ
1. ТРГНАЛО МОМЕ
2. ПОМОРЕ СЕ СКИТАМ
3. ОЈ ТИ МОМЕ ЛУДО ЛИ СИ
– ТАМБУРАШКИ ОРКЕСТАР СЕРЕНАДА – ТЕТОВО
1. ТЕТОВО
2. СРЦЕ МЕ БОЛИ ЗА ТРПАНА
3. БЛАГУНО ДЕЈЧЕ – СО СПЛЕТ МАКЕДОНСКИ ПЕСНИ
– КУД ИЛИНДЕН – СТРУГА
1. ИЗЛЕГЛА ЕВДА НИЗ ЧАРШИЈА
2. НА СТРУГА ДУЌАН ДА ИМАМ
3. БОЛНО ЛЕЖИ ВИТЕТО БЕЛЕВО
– РАСПЕАНИ ГЕВГЕЛИЧАНИ – ГЕВГЕЛИЈА
1. НЕ СЕ ФАЌАЈ ДОНЕ ДОНКЕ
2. БРАЛА МОМА КАПИНИ
3. ЦВЕТА МОМА УБАВА (КИТКА НАРОДНИ ПЕСНИ ОД ГЕВГЕЛИСКО)
– ФА БИСЕРИ – ОХРИД
1. ИЗЛЕГУ ДА СЕ РАШЕТА
2. ДОЈДИ ДОЈДИ МАЛОЈ МОМЕ

3. ФАТИ СЕ БОЕ МОРИ НА ОРО

(СОГЛАСНО ПРОТОКОЛИТЕ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЈАВНИ НАСТАНИ ОБЈАВЕНИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО И ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА ЗАШТИТА ОД КОРОНА ВИРУСОТ)

Охридските староградски средби ќе се одржат со почеток во  19.00 часот, а влезот за сите посетители е слободен.