Во Рамне светиот крст во рацете на Марио Ристовски

Празникот Богојавление – Водици се одбележа и во охридското село Рамне. Таму најбрз и најсреќен беше младиот Марио Ристовски.

Се верува дека оној кој ќе го фати крстот ќе има среќа, здравје и благосостојба во текот на целата година.

WebOhrid/A.A