Воздушната маса над Европа денес наликува на старец со бела коса и брада

Последната сателитска слика што УХМР ја постави денес на својата веб-страна ја прикажува воздушната маса над Европа која наликува на старец со бела коса и брада кој дува кон Западна Сахара.

Природата знае често да нè изненади, а со оглед на југозападното струење на воздухот и транспорт на прашина од Сахара, најверојатно овој „старец“ е виновникот за денешниот жолт дожд во Македонија.

Оригинална слика поставена на УХМР

 

WebOhrid