Започна пријавувањето за четвртото издание на Охрид трчаТ

Од денеска, официјално стартуваше пријавувањето за најголемиот спортски настан во Охрид, популарната Атлетска манифестација Охрид трчаТ. Пријавувањето за учество на четвртото издание на Охрид трчаТ може да се направи исклучиво онлајн, на страната ohridtrcat.mk

Четвртото издание од претходните три на Охрид трчаТ ќе се разликува по новата и побогата програма. Во склоп на настанот вметната е делницата од 21 километар или полумаратон, што ќе претставува дополнителен предизвик за охриѓани и останатите учесници од нашата земја и странство. На програмата останува рекреативната пет километарска трка која е дел од главниот настан, како и Детската, Училишната и Ноќната трка. Експото на кое се подигнуваат стартните пакети ќе трае два дена (петок и сабота).

Цената на стартните пакети за полумаратонот и рекреативната трка ќе бидат во три интервали. За полумаратонот првата цена е 1,000 денари а за трката на 5 километри изнесува 400 денари.

Следната година, Охрид трчаТ ќе се одржи викендот на 5, 6 и 7 јуни. Се гледаме во Охрид!