Започнаа натпреварите на Спортскиот ден во салата „Тодор Александров“ Велгошти

По повод 142 години од раѓањето на македонскиот револуционер и великан Тодор Александров, денес во Спортската сала во Велгошти која го носи неговото име започна Спортскиот ден кој како домаќин го организира ООУ „Живко Чинго“ во соработка со Сојузот за училишен спорт Охрид.

Се играат натпревари во следните дисциплини: фудбал, баскет, шах и пинг-понг.


WebOhrid / 03.03.2023