Започнаа натпреварите во пинг-понг лигата за основни и средни училишта

Денес во ИБ фитнес центарот се одржа 2 коло од футсал лигата за основни училишта од есенскиот дел. Исто така започнаа натпреварите во лигата за пинг-понг од есенскиот дел за основни и средни училишта.

Пред да започнат натпреварите учениците имаа можност го разгледаат фитнес центарот и имаа стручно предавање од страна на професорот Пуцоски Златко.

Во рамките на лигата футсал и пинг понг беа постигнати следните резултати:

ОУ „Св.Наум Охридски“ 1:6 ОУ „Ванчо Николески“

ОУ „Христо Узунов“ 4:0 ОУ „Григор Прличев“

ОУ „Живко Чинго“ 3:0 ОУ „Братство-Единство“

ОУ „Кочо Рацин“ 7:0 ОУ „Св.Наум Охридски“

Пинг понг (машки) основни училишта

1.Никола Кречов ОУ „Св.Климент Охридски“
2.Ѓоко Чинго ОУ „Св.Климент Охридски“
3.Петар Бошалески ОУ „Христо Узунов“
3.Христијан Петровски ОУ „Григор Прличев“

Пинг понг (женски) основни

1.Јована Кецкароска ОУ „Живко Чинго“
2.Матеа Бимбилоска ОУ „Живко Чинго“
3.Ева Тасевска ОУ „Св.Климент Охридски“
4.Ана Стојаноска ОУ „Христо Узунов“

Пинг понг (машки) средни училишта

1.Младен Костоски ОУТУ „Ванчо Питошески“
2.Александар Будиноски ОУТУ „Ванчо Питошески“
3.Виктор Стојаноски ОСУ „Св.Климент Охридски“

Пинг понг (женски) средни училишта

1.Ирена Миланова ОУТУ „Ванчо Питошески“
2.Симона Јорданова ОУТУ „Ванчо Питошески“
3.Марија Јованоска ОСУ „Св.Климент Охридски“