Жител од Белчишта довел во заблуда повозрасна охриѓанка од која зел 24 илјади денари

СВР Охрид поднесе кривична пријава против С.Ѓ.(42) од селото Белчишта, општина Дебрца, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „измама“.

Тој, на повозрасна жителка на Охрид, доведувајќи ја во заблуда и ветил дека ќе и овозможи престанок на должнички однос во една финансиска институција, која претходно и одобрила кредит. Притоа, од оштетената побарал и добил 24000 денари.


WebOhrid / 27.09.2022 / СВР Охрид