Жител од Корошишта измамил жена од Поградец дека заеднички ќе отворат фирма во Струга

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „измама“, полициската станица од Струга поднесе кривична пријава против А.У. (38) од струшкото село Корошишта.

Тој, со лажно прикажување на факти, во заблуда ја довел М.К.(36) од Поградец-Република Албанија, која, на 17.01.2019 година, на пријавениот на трансакциска сметка му пратила пари за отварање на заедничка фирма во Струга.