Основци од „Григор Прличев“ освоија бронзен медал на Mеѓународниот натпревар ASEF во Тирана

На Mеѓународниот натпревар ASEF кој се одржа во Тирана Р. Албанија на 21. И 22. 02. 2020 година учениците од ОУ „Григор Прличев“ – Охрид Климент Симоноски VII³ одделение и Даријан Славкоски VII³ одделение во категоријата роботика под менторство на наставникот Благоја Ристески освоија бронзен медал.

Повеќе инфо:

АSEF (ALBANIAN SCIENCE & ENGINEERING FAIR)

АSEF ( САЕМ НА АЛБАНСКА НАУКА И ИНЖИЊЕРСТВО)

ЦЕЛ: АSEF е наменет за ученици од возрасна група од 10 -18 години

Има за цел:

  • да ги открие и подобри вештините на учење како и изработките на учениците
  • да ги научи на основните истражувачки методологии и научни методи
  • да ги научи на основни вештини на пишување и презентација
  • да ја развие свеста на општествено, еколошко и едукативно ниво

АSEF визија

Организаторите на АSEF веруваат дека преку едукаторите треба да ги поттикнат учениците кои ќе понудат готови решенија со цел подобрување на вештините од 21 век.

This slideshow requires JavaScript.