Интерпол со потврда за реформите во полицијата и успешната заедничка соработка: Северна Македонија избрана за домаќин на 50.Конференција на Европскиот регион во 2023

Уште една потврда за амбициозните реформи во полицијата во изминатиов период, но и успешната заедничка соработка на земјата како кредибилен

Read more

Светиот маченик Варвар и Светиот праведен и многустрадален Јов

Светиот маченик Варвар Варвар беше војник во времето на Јулијан Отстапник. Кога царскиот војвода Вакх ја поведе римската војска против

Read more

Преговори МОН – СОНК: Прифатени се сите препораки на посредникот во процесот на преговори помеѓу двете страни

Прифатени се сите препораки на посредникот кој согласно позитивните правни прописи беше назначен да управува со процесот на преговори за

Read more

Ковачевски – Макрон: Франција е посветена на европската перспектива на Северна Македонија

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски денеска имаше телефонски разговор со претседателот на Република Франција Емануел Макрон

Read more

Ковачевски-Брнабиќ: Силната регионалната соработка е основа за забрзан економски развој

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски денеска оствари средба со премиерката на Република Србија Ана Брнабиќ. Премиерот

Read more