Ковачевски: Од денеска повторно дневна евтина тарифа, дополнителни заштеди од 1.000 денари по семејство

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, на денешната седница за пратенички прашања во Собранието на Република Северна

Read more

Ковачевски: Од денеска стартува и новиот 9-ти сет мерки – финансиска поддршка за ученици, студенти, пензионери, ранливи категории граѓани, земјоделци, компании – никој не е оставен сам!

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, на денешната седница за пратенички прашања во Парламентот го објасни новиот

Read more

Министерски совет на ОБСЕ – Ковачевски: Северна Македонија е за инклузивен и отворен дијалог, заснован на основните принципи на мултилатерализмот

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски денеска се обрати и го отвори 30-от Министерски совет на ОБСЕ,

Read more

Свети Григориј Чудотворец, епископ Неокесариски

Свети Григориј Чудотворец, епископ Неокесариски Божји човек и силен чудотворец, нарекуван втор Мојсеј. Роден од незнабожни родители, но угледни и

Read more

МОН: Поддршка од 16,3 милиони евра за учениците и студентите до крајот на учебната/академската година, предвидува новиот пакет антикризни мерки на Владата

Над 120 илјади ученици и студенти ќе добиваат месечен паричен надоместок до крајот на тековната учебна, односно академска година како

Read more

Новиот деветти пакет антикризни мерки во вредност од 662 милиони евра е за заштита на животниот стандард, ликвидноста на компаниите и развојот на економијата

Новиот деветти пакет антикризни мерки во вредност од 662 милиони евра, што го утврди Владата на Република Северна Македонија, содржи

Read more