Потпишан Меморандум за соработка помеѓу „Екотуризам 2016“ и Општина Дебрца за изработка на студија за стратешки развој на екотуризам во општина Дебрца

Денес, на Светскиот ден на водните живеалишта, во Општина Дебрца беше  потпишан  Меморандум за Соработка помеѓу Здружението за екологија и

Read more

Со хуманитарната акција „Волшебна елка“ започна новогодишната приказна за децата во социјален ризик од Охрид и Дебрца

Звонливите гласови на распеаните дечиња од детскиот хор при Културно-уметничкото друштво ЃЕРДАН ОД БИСЕРИ и дечињата од Распеано рибарче и

Read more

Кривична пријава за градежни работници кои оштетиле кабли и предизвикале прекин на електроснабдувањето во општина Дебрца

СВР Охрид поднесе кривична пријава против М.Ј.(56) од Народна Република Кина, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела

Read more