20/06/2024

Дебрца

Дебрца

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу „Екотуризам 2016“ и Општина Дебрца за изработка на студија за стратешки развој на екотуризам во општина Дебрца

Денес, на Светскиот ден на водните живеалишта, во Општина Дебрца беше  потпишан  Меморандум за Соработка помеѓу Здружението за екологија и

Read More
ДебрцаОхрид

Со хуманитарната акција „Волшебна елка“ започна новогодишната приказна за децата во социјален ризик од Охрид и Дебрца

Звонливите гласови на распеаните дечиња од детскиот хор при Културно-уметничкото друштво ЃЕРДАН ОД БИСЕРИ и дечињата од Распеано рибарче и

Read More
ДебрцаОхрид

Кривична пријава за градежни работници кои оштетиле кабли и предизвикале прекин на електроснабдувањето во општина Дебрца

СВР Охрид поднесе кривична пријава против М.Ј.(56) од Народна Република Кина, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела

Read More
ДебрцаОхрид

„Волшебна елка“ – хуманитарна акција на Црвен крст Охрид за децата од социјално загрозените семејства

Стартува Новогодишната хуманитарна акција на Црвен крст Охрид „ВОЛШЕБНА ЕЛКА“ наменета за децата од социјално загрозените семејства. Во соработка со

Read More