Демократски сојуз: Претседателот Пендаровски да не го потпишува Законот за дивоградбите

„Демократскиот сојуз не го поддржува Законот за добивање правен статус на бесправно изградени објекти и бараме претседателот Стево Пендаровски да

Read more

Владата ја поддржува и афирмира македонската фудбалска репрезентација и верува во успехот на нашите претставници на претстојното Европско првенство

Координативното тело за поддршка на фудбалската репрезентација на Европското првенство во фудбал 2020 година денеска го одржа првиот состанок, на

Read more

Донесени нови мерки за ограничување на движењето; Се формираат регионални вакцинални пунктови во Струмица, Прилеп и Велес; Утврдени се текстовите на јавните повици за финансиска поддршка од 6-тиот пакет

На денешната 69-та седница, Владата на Северна Македонија ги усвои најновите мерки кои се однесуваат на ограничувањето на движењето на

Read more

Јавен повик за субвенционирање на општински линиски превоз на патници на подрачјето на општина Охрид

Согласно Програмата за поддршка на локалниот економски развој на општина Охрид за 2021 година („Службен гласник на општина Охрид “бр.09-11545/59

Read more

Заев: Европските лидери добро ја разбираат нашата порака – Македонскиот идентитет не е за преговори и никогаш нема да биде за преговори

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, придружуван од заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров

Read more