Опожарена земјоделска површина со трска и нискостеблеста вегетација во месноста Издеглавско блато

На 04.02.2024 година во 14:40 часот, во СВР Охрид е пријавено дека, во месноста „Издеглавско блато“ атар на селото Издеглавје, општина Дебрца, се случил пожар на земјоделска површина со трска и нискостеблеста вегетација, во државна сопственост.

Повредени лица нема, а интервенирала Територијалната противпожарна единица од Охрид.


WebOhrid / 05.02.2024 / СВР Охрид