Раѓање на Свети Јован Крстител – Иванден

Меѓу поголемите летни празници што македонскиот народ ги празнува со многу обичаи и верувања спаѓа и празникот во народот познат

повеќе...

Прослава со Спасен Силјаноски за празникот Св.Недела во истоимената црква во Долно Коњско

По повод празникот посветен на Светата Великомаченичка Недела, на 19ти јули (петок), во црквата Св.Недела, Долно Коњско, Охрид Црковниот одбор

повеќе...

Светите маченици Мануил, Савел и Исмаил и Преподобен Пиор

Светите маченици Мануил, Савел и Исмаил Браќа по тело, Персијанци, од татко незнабожец и мајка христијанка. Крстени и воспитани во

повеќе...

Светиот свештеномаченик Тимотеј, епископ Бруски и Светите маченици Александар и Антонина

Светиот свештеномаченик Тимотеј, епископ Бруски Заради големата душевна чистота од Бога доби дар на чудотворство и ги лечеше сите болести

повеќе...

Верниците се упатуваат кон манастирот „Сите Светии – Си Свети“ во Лешани

Верниците вечерва се упатуваат кон манастирот „Сите Светии – Си Свети“ во Лешани, по повод празникот посветен на Сите Светии,

повеќе...