Акциска контрола во угостителски објекти на територија на цела држава, констатирано точење алкохол на малолетници, пронајдена марихуана…

На 24.09.2023 во периодот од 00.00 до 04.00 на подрачјата на сите Сектори за внатрешни работи при МВР беше спроведена

Read more

Битиќи од Њујорк: Членството во ЕУ ќе го заштити животниот стандард на граѓаните и во услови на кризи и конфликти

Оваа недела Обединетите нации беа политичкото средиште на светот, а една од  главните теми што доминираше во дебатите несомнено беше

Read more

25 септември 2023 година (понеделник), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур е неработен ден за припадниците на еврејската заедница во Република Северна Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98

Read more

Одбележан празникот Мала Богородица во Калишта

Во манастирот „Пресвета Богородица“ во струшкото село Калишта денеска се одбележа големиот христијански празник Рождество на Пресвета Богородица – Мала

Read more

Грковска: Ќе следи широка јавна расправа за Законот за конфискација на имот во граѓанска постапка по добивање на мислењата од ЕУ и Венецијанска комисија

Работната верзија на текстот на предлог Законот за конфискација на имот во граѓанска постапка, која изминатиов месец ја подготвуваше работната

Read more