Демократски сојуз: Македонија една изборна единица

„Демократскиот сојуз ја поздравува иницијативата на министерот за правда Бојан Маричиќ за промена на изборниот модел за локалните избори и

повеќе...

Демократскиот сојуз бара промена на изборниот модел во една изборна единица

Демократскиот сојуз како дел од победничката коалиција што ја предводи СДСМ, на мандаторот за состав на Владата на Република Северна

повеќе...

Демократски сојуз: Да се нормализира работата на здравствениот систем

Демократски сојуз смета дека со почитување на здравствените мерки и препораки треба полека да се нормализира животот во целина. „Прво,

повеќе...

Граѓаните гласаа за Европска Македонија, Демократскиот сојуз е парламентарна партија

Демократскиот сојуз оценува дека вчерашните предвремени парламентарни избори беа фер и демократски, без насилства, со висока излезност во специфични здравствени

повеќе...

Демократскиот сојуз одбележува јубилеј 20 години, на овие избори настапува со коалицијата Можеме

Зоран Димитровски, генерален секретар на Демократскиот сојуз, одржа прес конференција, на која ги презентираше ставовите на Демократскиот сојуз за изборите

повеќе...

Демократски сојуз: За да може секој граѓанин, и Албанец и Македонец, да стане премиер, една изборна единица и отворени листи!

Демократскиот сојуз смета дека во граѓанска држава, каде што сите етнички заедници ги уживаат највисоките човекови права, непримерно е една

повеќе...

Демократски сојуз: Информирање и едукација на граѓаните

Демократскиот сојуз предлага наместо ригорозни рестриктивни мерки, полициски час и забрани за движење – кампања за информирање и едукација на

повеќе...

Демократски сојуз: Партиите и верските заедници да ги повикаат граѓаните да ги почитуваат здравствените препораки

Демократскиот сојуз испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Поради зголемениот број на инфицирани од вирусот Ковид 19, Демократскиот сојуз

повеќе...