Крлеска Деспотоска: Измина една година од мандатот на актуелната Локална власт. Многу ветувања, многу очекувања, никаква реализација

ОО на СДСМ Охрид денес одржа прес-конференција на која се обрати претседателката Кристина Крлеска Деспотоска. „Почитувани граѓани, почитувани медиуми, Измина

Read more

Општина Охрид застанува зад организацијата на Охридскиот пливачки маратон

Општина Охрид ќе обезбеди 2 милиони денари од општинскиот буџет за организација на овогодинешното издание на Охридскиот пливачки маратон. Градоначалникот

Read more

Нови мерки и проекти за поуспешен наставен процес за сите училишта во Охрид

Градоначалникот Кирил Пецаков, денес одржа прес-конференција на која ги претстави новите мерки и проекти, кои ќе бидат реализирани во новата

Read more

СДСМ: Од Пецаковoтo „Има да биде… има да направиме… има да сториме“ остана само ветувањe!

ОО на СДСМ Охрид, денес одржа прес-конференција на која говореше портпаролот Јован Крлев.  „Изминаа 6 месеци од владеењето на

Read more

Крлеска Деспотоска: Со СДСМ платите растат многу побрзо и значително, дури и во глобална економска и енергетска криза

СДСМ Охрид денес одржа прес-конференција на која говореше претседателката на ОО СДСМ Охрид, Кристина Крлеска Деспотоска. „Граѓаните и сите ние

Read more

Ангелоска: Најголем проект на новата локална власт е масовната партизација на Општината и јавните претпријатија

СДСМ Охрид денес одржа прес-конференција на која се обрати координаторката на советничката група од ОО СДСМ Охрид, Живка Ангелоска.   

Read more

Јованоски: Каде се мега проектите за Охрид кои ги ветуваше Пецаков?

Општинската организација на СДСМ Охрид денес одржа прес-конференција на која говореше претседателот Науме Јованоски. „100 дена нова Локална власт предводена

Read more

Неправилности во работењето на дел од директорите во охридските училишта

Во насока на транспарентно и отчетно работење, Секретарот на општина Охрид, Александар Китески на денешната средба со новинарите информира дека

Read more

Презентирана финансиската состојба на Општина Охрид

Градоначалникот на општина Охрид Кирил Пецаков, денес одржа прес-конференција на која информираше за затекнатата финансиска состојба на Општината и јавните

Read more