Насилството врз лекарите со загрижувачка димензија, потребно е итно носење на измени на Кривичниот законик

Вербалното и физичко насилство е сериозен проблем со кој се соочуваат докторите во секојдневното извршување на своите работни активности и

Read more

Правните прописи треба да се во функција на лекарите и пациентите

Почитувањето на позитивните правни прописи во областа на здравството е столб на функционирањето на здравствениот систем во државата што креира

Read more

Осуда за нападот на лекар во Охрид, неопходно е итно донесување на измените на Кривичниот законик

Лекарската комора најостро реагира и го осудува инцидентот во кој пациент физички нападна лекар на работното место во Општата болница

Read more

Одржана работна средба помеѓу ЗНМ и Лекарска комора на Република Северна Македонија

Здружението на новинарите на Македонија и Лекарската комора на Република Северна Македонија, вчера во просториите на ЗНМ одржаа работна средба

Read more

Лекарската комора одбележа 29 години од основањето

Лекарската комора одбележа 29 години од основањето: Благодарници за сите лекарите за значајниот придонес во справување со пандемијата Во годината

Read more

Пациентите на хемодијализа треба да бидат во приоритетна група за вакцинација

Пациентите со хроничната бубрежна болест, како и оние со трансплантација на бубрег имаат зголемен ризик за тешка форма на ковид-19

Read more

Лекарска комора: Ковид-19 може да предизвика сериозни крварења во гастроинтестиналниот систем

Пациенти кои имаат инфекција со SARS-CoV-2 вирусот може да развијат сериозни компликации на гастроинтестиналниот систем кои во некои случаи се

Read more

Лекарска комора: Најостра осуда за инцидентот во кој беше прегазен лекар и највисока санкција за сторителот

Лекарската комора на РСМ најстро го осудува вчерашниот инцидент во кој со тешки повреди се здоби д-р Ѓорѓи Јота, хирург

Read more