Светите славни Четириесет битолски преподобномаченици

Светите славни Четириесет битолски преподобномаченици Свети 40 Битолски преподобномаченици се новоканонизирани македонски светители кои биле свештеници и монаси во Битола

Read more

Светите славни Четириесет Битолски преподобномаченици

Светите славни Четириесет Битолски преподобномаченици Bо времето кога Османлиите го освоиле градот Битола, по четиримесечна опсада и тешки, жестоки битки,

Read more

Светите славни Четириесет битолски преподобномаченици

Свети 40 Битолски преподобномаченици се новоканонизирани македонски светители кои биле свештеници и монаси во Битола во втората половина на XIV

Read more

Светите славни Четириесет Битолски преподобномаченици

Светите славни Четириесет Битолски преподобномаченици Bо времето кога Османлиите го освоиле градот Битола, по четиримесечна опсада и тешки, жестоки битки,

Read more