Демократски сојуз: Парламентот да усвои резолуција за стратешките државни и национални интереси за преговорите со ЕУ

Демократскиот сојуз смета дека Собранието треба да расправа и да усвои Резолуција за стратешките државни и национални интереси поврзани со

Read more

Малите и средни претпријатија се клучот за побрзо економско закрепнување

По повод одбележување на Меѓународниот ден на малите и средни претпријатија воспоставен од Организацијата на Обединетите Нации со цел да

Read more

Фото-изложба во Охрид по повод 75 години постоење на Фото сојуз на Македонија

„Фото сојуз на Македонија“ е најстарата и најмасовна организација во областа на фотографијата. Оваа година го слави 75 годишното постоење

Read more

Демократски сојуз: Ја поздравуваме одлуката на Пендаровски да не го потпише Законот за дивоградбите, нема да дозволиме повторно да се изгласа

Демократскиот сојуз ја поздравува одлуката на претседателот Стево Пендаровски да не го потпише Указот за прогласување на Законот за утврдување

Read more

Демократски сојуз: Претседателот Пендаровски да не го потпишува Законот за дивоградбите

„Демократскиот сојуз не го поддржува Законот за добивање правен статус на бесправно изградени објекти и бараме претседателот Стево Пендаровски да

Read more

Демократски сојуз: Фонд за критички медиуми и истражувачко новинарство

Демократскиот сојуз им го честита на новинарите Меѓународниот ден на слободата на медиумите 3 мај и ги охрабрува да опстојат

Read more

Демократски сојуз: Итно реформирање на системот за кризи

Демократскиот сојуз испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Последниот случај со спасувањето на премрзнато лице благодарение на индивидуалната пожртвуваност

Read more

Павле Трајанов: Пописот да се одложи поради “виша сила“ (Vis maior)

Денес се одржа прес-конференција на која претседателот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, во врска со пописот, предложи: „Прво, пописот да

Read more