Лидија Капушевска Дракулевска, Мустафа Спахиу и Недељко Терзиќ – добитници на наградата „Струшко слово“

Редакцијата на ревијата за книжевност „Бранувања“ од Струга, во рамките на меѓународната манифестација „Струшки книжевни средби“ – 2019, годинава, по

Read more

Отворена канцеларија на пратеничката Жаклина Лазаревска за комуникација со граѓаните

Од утре во старата зграда на охридскиот пазар ќе биде отворена канцеларија за комуникација со граѓаните на пратеничката од Охрид,

Read more

Градоначалникот Ногачески оствари средба со претставници од Месните заедници и Црковните одбори во општина Дебрца

Градоначалникот Ногачески деновиве оствари средба со месните заедници и црковните одбори во општина Дебрца. „Тргнувајќи од нашата заложба да обезбедиме

Read more

Градоначалникот Стојаноски на средба со жителите на Велгошти и Лескоец

Градоначалникот Јован Стојаноски и дел од неговите соработници, синоќа имаа средби со граѓаните од Месните заедници Велгошти и Лескоец. На

Read more

Средба со жителите од Опеница, Речица, Плаќе, Завој и Свиништа

На средбата на секретарот на општина Охрид Игор Бежоски и дел од неговите соработници со граѓаните од месните заедници од

Read more