Богојављенски собир на светската хуманистичко – интелектуална елита на онлајн конференција во Охрид

На 18 јануари, среда, во Охрид, во очи на денот – верски христијански православен празник Водици – Богојављение, со почеток

Read more

Далимир Хајко – добитник на светската награда за хуманизам за 2022 година

Далимир Хајко, светски познат филозоф, есеист и литертурен критичар и професор на Универзитетот од Жилина, Словачка, е добитникот на Светската

Read more

Доделена светската награда за хуманизам на Жан Патрик Конрад од Велика Британија

Во Куќата на Уранија – Научно одделение на МАНУ, вечерва градоначалникот Јован Стојаноски, на Жан Патрик Конрад од Велика Британија

Read more