Свети Сава, архиепископ Српски

Припадниците на српската заедница во Република Македонија денес го одбележуваат празникот Свети Сава, архиепископ Српски. Син на српскиот жупан Стефан

Read more

Преподобен Теодосиј Велики и Блажениот Михаил

Денес е празник посветен на Преподобен Теодосиј Велики и Блажениот Михаил. Преподобен Теодосиј Велики Прв востановител и устроител на монашкото

Read more