УНИЦЕФ поддржува професионални заедници за учење во градинките

УНИЦЕФ и Министерството за труд и социјална политика започнуваат нова иницијатива за создавање професионални заедници за учење во градинките кои

Read more

Млади иноватори работат на решенија за загадениот воздух во и околу училиштата

Млади иноватори на возраст од 13 до 19 години добија по 120,000 денари за реализација на нивните решенија за намалување

Read more

Седум земји се сретнаа во Скопје за да разговараат за унапредување на состојбата на децата во Западен Балкан и Турција

Во наредните два дена, претставници од Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Србија, Турција и Косово (UNSCR 1244) им се

Read more

Патронажните сестри се приклучија кон напорите да се спречи напуштање на децата, насилство, запоставување и дисфункционално родителство

Здружението на медицински сестри и акушерки, со поддршка од Фондот за деца при Обединетите нации (УНИЦЕФ) започна нова серија обуки

Read more