ЈП „Охридски Комуналец“ го средува средишниот појас на патот Охрид – Св.Стефан

Во насока на зголемување на безбедноста во сообраќајот, но и средување на  околината на градот во пресрет на сезоната, екипи на ЈП „ОХридски  комуналец“ денес го средуваа средишниот појас на потегот од Охрид до Св.  Стефан.

Иако средувањето на овој дел од патот не е во надлежност на општината, сепак  во периодов наназад, поради високата трева претставува опасност за возачите,  особено при вклучувањето од споредните патишта кон главниот коловоз.