Нови наслови во охридската Библиотека – јули 2019

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Солун, Лерин, соништа…” – Русомир Богдановски
 • “Александрија” – Јован М. Миноски
 • “Пеколот од детството” – Атанас Бојаровски
 • “Некој бил тука” – Николина Андова Шопова
 • “Културна фабрика” – Ана Муртиноска
 • “Разговори за нас” – Катерина Богоева
 • “Неизгубливи нешта” – Никола Кочовски
 • “Античка драма” – Весна Томовска, Даниела Тошева
 • “За милоста” – Питер Брук
 • “220 линии” – Малгожата Гутовска Адамчиќ
 • “Светлосна година” – Оливера Николова
 • “Сојуз на борци од НОАВМ 1941-1945 и граѓаните продолжувачи во општините Охрид и Дебрца” – Миле Д. Миќуновиќ