Виц

Стоеле лавот и бикот на шанк. Одеднаш му се јавила жената на лавот на телефон:

– Ајде дома, те чекам!

– Еве мила, одма идам!

Лавот ја платил сметката, ја испил пијачката и тргнал кон вратата, а тогаш бикот му рекол:

– Еее, мене така да ми се јави жена ми кога сум во кафана со пријателите… нема тоа така да помине. Би останал со друштвото, не би се вратил дома!

Лавот му одговорил:

– Те разбирам пријателе, ама мојата жена е лавица, а твојата е крава!