21/05/2024
Македонија

Владина делегација положи цвеќе на споменикот на Св. Климент Охридски пред Народната и универзитетска библиотека во Скопје, по повод 8 Декември

Делегација на Владата на Република Северна Македонија денеска положи свежо цвеќе на споменикот на Св. Климент Охридски пред Народната и универзитетска библиотека во Скопје, по повод празникот – 8 Декември, Ден на Свети Климент Охридски.

Во чест на Свети Климент, основач на Охридската школа, позната и како „прв балкански и европски универзитет“, делегација на Владата на Република Северна Македонија, предводена од Никола Димитров, заменик-претседател на Владата задолжен за европски прашања, Ирена Стефоска, министерка за култура и Бујар Османи, министер за надворешни работи, положи свежо цвеќе пред споменикот Св. Климент Охридски во НУБ „Св. Климент Охридски“.