30/05/2024
Македонија

Изминатото деноноќие произведени 18.488 MWh, немаше увоз на електрична енергија од странство

АД ЕСМ на 09.01.2023 година произведе 18.488 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 12.390 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 6.098 MWh.

Во изминатото деноноќие АД ЕСМ не набави електрична енергија од странство.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 09.01.2023 година.