11 прекршувања на забраната за движење, 558 санкции за неносење маска (Видео)

Од 22 часот (16.03.2021) до 05 часот (17.03.2021) констатирано е дека 11 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие пак (16/17.03.2021) на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 558 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.

https://www.youtube.com/watch?v=dL_5268MSWg&feature=emb_title