18/06/2024
Македонија

16 прекршувања на забраната за движење, 449 санкции за неносење маска (Видео)

Од 20.00 часот (07.04.2021) до 05.00 часот (08.04.2021) констатирано е дека 16 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (07/08.04.2021) пак, на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 449 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.

https://www.youtube.com/watch?v=xqVqLxpMkAo&feature=emb_title