24/04/2024
Македонија

23 октомври (понеделник), Ден на македонската револуционерна борба е неработен ден за сите граѓани на РСМ

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07),  23 октомври 2023 година (понеделник), Ден на македонската револуционерна борба е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните на Република Северна Македонија им го честита Денот на македонската револуционерна борба.