19/05/2024
Македонија

25ти мај, Духовден неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува, дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 25 мај 2018 година (петок), Духовден, петок пред Духовден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.