18/06/2024
Македонија

665 санкции за неносење маска

Во текот на изминатото деноноќие (02/03.11.2020 година) на територијата на Република Северна Македонија, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 665 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид 19.

https://www.youtube.com/watch?v=FXzi0VFa2IU&feature=emb_title