„Аналфабет“ во петок пред охриѓани

На репертоарот во Центарот за култура во Охрид, во петок (3ти мај), повторно ќе биде изведена претставата „АНАЛФАБЕТ” – комедија, работена според Бранислав Нушиќ, а во режија Ѓорѓи Ризески.

Во претставата играат: Горан Стојаноски – Максим Благадуша, Никола Тодороски – Митре П. Клатипатлак, Стрезо Стаматовски – Румен Вујаклија, Адријана Билаловиќ Тодороска – Магдалена Лапајкоска – Дупева. Сценограф на претставата е Зоран Николовски, а костимите се на Ванчо Василев.

Истата ќе биде со почеток во 20:00 часот.

Картите по цена од 200 денари се пуштени во продажба на билетарата при НУЦК „Григор Прличев” – Охрид. Телефон за резервации 046/261-063, 075/283-066.

*Претставата не е за лица помлади од 14 години и во истата се користат пиротехнички средства.